Hondenschool live4dogs
Speuren & Speuren+

Over mijzelf

Ik ben Lucas Kroeze - van der Ree en ik woon samen met mijn man en onze hond Xavi in Bennebroek. Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker, maar na een aantal jaar te hebben gewerkt in de jeugdzorg, kwam ik erachter dat hier mijn hart niet lag. 

Dat was het moment dat ik besloot mijn echte passie te volgen; honden en het werken met honden. Om dit te kunnen bereiken heb ik verschillende opleidingen gevolgd en stages gelopen, zodat ik aan de slag kon gaan als gedragstherapeut en speurinstructeur. 

Ik geloof dat het belangrijk is om te kijken naar het natuurlijke gedrag van de hond en zijn of haar natuurlijke behoeftes. Achter elk (ongewenst) gedrag van de hond zit een emotie. Om deze te begrijpen kijk ik samen met u als eigenaar naar de hondentaal; wat wil de hond eigenlijk aangeven. Heeft hij pijn bijvoorbeeld of vind zij de situatie misschien te stressvol. Wanneer we dit weten, kunnen we samen aan de slag gaan met deze achterliggende emoties en op deze manier het ongewenste gedrag voorkomen/omzetten naar gewenst gedrag. De daadwerkelijke aanpak is hierbij specifiek gericht op u en uw hond en houdt rekening met uw specifieke situatie, ieder mens en iedere hond is immers uniek. 

Het mooiste aan deze visie en manier van werken vind ik dat ik u kan helpen een goede band op te bouwen met uw hond. Een band waarbij het gaat om samenwerking, communicatie, wederzijds begrip en luisteren naar elkaars grenzen en behoeftes. Door te luisteren naar je hond kan hij zichzelf zijn en zijn unieke karakter laten zien. En dat is toch echt samen genieten!