Hondenschool live4dogs
Speuren(+) & Gedragstherapie

Speuren

Wilt u uw hond mentaal en fysiek uitdagen? En wilt u samen een leuke en uitdagende activiteit ondernemen?

Dan is speuren de ideale activiteit voor jullie. De voordelen van speuren zijn talrijk:

  • Voldoen aan de natuurlijke behoefte.
  • Vergroten van het zelfvertrouwen
  • Versterking van de onderlinge band
  • Verbetering van het concentratievermogen
  • Mentale stimulatie en ontspanning

Wat maakt live4dogs hierbij de ideale keuze?

  • Individuele lessen onder professionele begeleiding met alle aandacht voor het welzijn van u en uw hond
  • Alle lessen worden op maat gemaakt en aangepast aan eventuele fysieke en/of gedragsmatige beperkingen van uw hond
  • Speuren vanuit een positieve, ongedwongen werkwijze zonder correcties
  • Speuren met oog voor de wensen en behoeftes van u en uw hond
  • Vrijblijvende keuze voor aantal lessen per maand. Betaling hierbij per les, dus geen strippenkaarten of pakketten

Wilt u graag speuren met uw hond? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en/of het maken van een proefles. Kosten voor een proefles zijn 15 euro. De kosten voor een gewone speurles bedragen 45 euro per uur.

Speuren+

Wilt u graag iets leuks ondernemen met uw hond, maar is uw hond snel onder de indruk van nieuwe situaties? Of vindt uw hond andere honden of mensen erg spannend? Kan uw hond wel een portie zelfvertrouwen gebruiken?

Dan is deze cursus wellicht iets voor jullie. Bij Speuren+ maken we gebruik van sociale wandelingen, verrijkte omgevingen, zoekspellen en natuurlijk speuren om aan het gedrag van uw hond te werken.

Tijdens de cursus komen sowieso de volgende onderwerpen aan bod:

-Lichaamstaal en communicatie van honden

 -Natuurlijke behoeftes en gedrag van de hond

-Informatieverwerking en leren bij honden

Ook bespreken we gericht de specifieke punten waar u tegen aan loopt in het gedrag van uw hond. Elke les is individueel en wordt vervolgens volledig ingedeeld en aangepast op uw individuele situatie. Tenslotte krijgt u handvatten mee om thuis mee aan de slag te gaan zodat u en uw hond ontspannen samen kunnen leven.

De cursus is met name geschikt voor honden die moeite hebben met (vreemde) mensen, honden, prikkelverwerking, omgaan met (nieuwe) situaties en/of angstig/onzeker zijn. Wanneer uw hond daadwerkelijk uitvalt en/of agressie toont is gedragstherapie aan te raden.

Wilt u graag een cursus Speuren+ volgen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak voor een proefles. Kosten voor een proefles zijn 20 euro. De kosten voor een gewone les bedragen 65 euro per uur.


Gedragstherapie

Heeft uw hond gedragsproblemen en wilt u hier graag, samen met uw hond, mee aan de slag? Wilt u uw hond beter leren begrijpen en hem helpen lekkerder in zijn/haar vel te zitten? Dan is gedragstherapie iets voor u en uw hond.

Door middel van gedragstherapie kunnen we samen kijken naar de mogelijke oorzaken van de gedragsproblemen. Welke emoties zitten er achter het gedrag en hoe kunnen we ervoor zorgen dat uw hond weer ontspannen door het leven kan gaan. We gaan op zoek naar oplossingen die passen bij uw hond en bij jullie leven samen. Hierbij staat het welzijn van uw hond ten alle tijden voorop.

Gedragstherapie kan een langduriger proces zijn wat tijd en hard werken vraagt van zowel uw hond als uzelf, afhankelijk van de problematiek. Een quick fix bestaat in de meeste gevallen niet. Emoties veranderen heeft zijn tijd nodig en dat is nodig om het gedrag te veranderen. Aan de andere kant levert het ook meer wederzijds begrip, een sterkere band en een relaxter leven samen op. 

Een gedragsconsult bestaat uit het vooraf invullen van een vragenlijst om een beter beeld te krijgen van uw hond en de punten waar u tegenaan loopt. Tijdens het consult, van 1,5 a 2 uur, gaan we dieper op deze punten in en bespreken we tips/handvatten waar u vervolgens mee aan de slag kunt gaan. Van het consult krijgt u ook een verslag toegestuurd.

Afhankelijk van de problematiek kunnen we, middels vervolgconsulten, verder aan de slag door middel van gerichte training en/of aanpassing van de eerdere tips/adviezen.

Wilt u graag gedragstherapie starten met uw hond? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een consult. 

1ste gedragsconsult: 150 euro (inclusief reiskosten en verslag).

Vervolgconsulten: 35 euro per half uur.