Hondenschool live4dogs
Speuren & Gedragstherapie

***Hondenschool live4dogs is gesloten van 1 t/m 31 augustus 2021***

  Speuren

Wilt u uw hond mentaal en fysiek uitdagen? En wilt u samen een leuke en uitdagende activiteit ondernemen?

Dan is speuren de ideale activiteit voor jullie. De voordelen van speuren zijn talrijk. Denk aan het voldoen aan de natuurlijke behoefte, vergroten van het zelfvertrouwen, versterking van de onderlinge band, verbetering van het concentratievermogen en het biedt mentale stimulatie en ontspanning. 

Maar het allerbelangrijkste is dat het gewoon ontzettend leuk is. Plezier staat voorop tijdens de lessen, waarbij we stapsgewijs aan de slag gaan om van jullie een fantastisch speurduo te maken!

Elke les is individueel en wordt aangepast op de specifieke wensen en behoeftes van u en uw hond. Ook wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen, waardoor de lessen in principe voor iedere hond geschikt zijn.

Wilt u graag speuren met uw hond? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en/of het maken van een proefles. Kosten voor een proefles zijn 15 euro. De kosten voor een gewone speurles bedragen 39,95 per uur.

Speuren+

Wilt u graag iets leuks ondernemen met uw hond, maar is uw hond snel onder de indruk van nieuwe situaties? Of vindt uw hond andere honden of mensen erg spannend? Kan uw hond wel een portie zelfvertrouwen gebruiken?

Dan is deze cursus wellicht iets voor jullie. Bij Speuren+ maken we gebruik van sociale wandelingen, verrijkte omgevingen, zoekspellen en natuurlijk speuren om aan het gedrag van uw hond te werken.

Tijdens de cursus komen sowieso de volgende onderwerpen aan bod:

-Lichaamstaal en communicatie van honden

 -Natuurlijke behoeftes en gedrag van de hond

-Informatieverwerking en leren bij honden

Ook bespreken we gericht de specifieke punten waar u tegen aan loopt in het gedrag van uw hond. Elke les is individueel en wordt vervolgens volledig ingedeeld en aangepast op uw individuele situatie. Tenslotte krijgt u handvatten mee om thuis mee aan de slag te gaan zodat u en uw hond ontspannen samen kunnen leven.

De cursus is met name geschikt voor honden die moeite hebben met (vreemde) mensen, honden, prikkelverwerking, omgaan met (nieuwe) situaties en/of angstig/onzeker zijn. Wanneer uw hond daadwerkelijk uitvalt en/of agressie toont is gedragstherapie aan te raden.

Wilt u graag een cursus Speuren+volgen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak voor een proefles. Kosten voor een proefles zijn 20 euro. De kosten voor een gewone les bedragen 55 euro per uur.

Gedragstherapie

Bij gedragstherapie wordt uitgebreid naar het probleem gekeken en gaan we samen aan de slag om het probleem te verhelpen op een manier die binnen het leven van u en uw hond past.

Om het probleem te kunnen verhelpen is het belangrijk goed te kijken naar het totale leven van uw hond, zodat we achter de mogelijke oorzaak/oorzaken van het probleemgedrag kunnen komen; zoals bijvoorbeeld angst, pijn, onzekerheid of stress.

Tijdens de gedragstherapie worden passende adviezen gegeven om de oorzaken te achterhalen en te verhelpen. Bij een vermoeden van pijn of fysiek ongemak zal altijd worden doorverwezen naar een specialist. Pijn is een van de meest voorkomende oorzaken van probleemgedrag!

Nadat de oorzaken zijn achterhaald en verholpen, is het mogelijk daadwerkelijk te gaan trainen en het probleemgedrag om te zetten naar gewenst gedrag. Tijdens het volgen van een op maat gemaakt traject, kunnen we hiermee samen aan de slag gaan.

Gedragstherapie is een langdurig proces en kent bijna nooit een snelle oplossing. Het is echter goed mogelijk om stap voor stap een beter leven voor u en uw hond op te bouwen, zodat u daadwerkelijk kunt genieten van een leven samen met uw hond.

De kosten bedragen:

Eerste consult van een uur: 90 euro (inclusief btw)                          

Privé training: 35 euro per half uur (inclusief btw)